http://www.studiokraaikant.be/wp-content/uploads/2018/05/Micro-zwartwit.jpg

Over de studio

Sinds kort zijn we in het bezit van een van de mooiste Steinway D vleugelpiano’s die ik ooit mocht bespelen! Samen met een exceptionele FAZIOLI F-212 vleugelpiano en de goede natuurlijke en regelbare akoestiek met verplaatsbare akoestische panelen staan we garant voor hoogwaardige klassieke en jazz opnames.

Er is een breed gamma aan microfonen ter beschikking waaronder top microfonen zoals een DPA- 4006 stereo paar en tal van Neumanns en AKG’s . Deze microfonen komen volledig tot hun recht door een van de beste micofoonvoorversterkers op de markt: de Millennia HV 3D en onze audio-interface van RME. Onze opnames klinken uiterst gedetailleerd, warm en natuurlijk.
De opnames kunnen afgewerkt worden met de schitterende galm van Altiverb en met tal van kwaliteitsplugins.
Alles wordt opgenomen in Pro Tools, wat een compatibiliteit garandeert met de meeste andere studio’s.
Beluister onze opnames tot in het kleinste detail op onze top-monitors van Focal. Daarbij serveren we graag een kopje koffie of een latte macchiato.

Achter de knoppen zit Tom Hermans. Hij heeft al jarenlange ervaring in het opnemen, heeft een goed oor en is zeer bedreven in het editen.
Wil je graag een opname maken met pianobegeleiding? Tom Hermans is beroepspianist en pianobegeleider. Voor een kleine meerprijs kan hij jou ondersteunen met een perfecte muzikale omkadering.

De Steinway D

In bijna elke concertzaal van topniveau staat er een Steinway D. Met recht en reden. Het zijn sterke instrumenten met een fantastisch mooie klank, veelzijdig van kleurpallet en perfect controleerbare toucher. Door de lengte van 2,74 meter is de klank bijzonder diep en warm, ook in de bassen.

De piano die wij in onze studio hebben staan is wel heel bijzonder. Waar vele nieuwe Steinways soms een beetje dun en ietwat steriel kunnen klinken, klinkt de onze zeer warm en sensueel. Misschien omdat het instrument al wat heeft kunnen rijpen (ze is van 1969) of misschien door de originele Amerikaanse snaren. Van nature is het een heel mild instrument, maar wanneer je op haar staart trapt, barst de storm los.

Kom zeker vrijblijvend eens kijken en spelen!

http://www.studiokraaikant.be/wp-content/uploads/2020/09/Steinway-zwartwit-640x640.jpg

De Fazioli

Fazioli’s worden grotendeels met de hand gebouwd van hoogwaardige materialen. Faziolivleugels behoren tot het topsegment in de markt en zijn kostbaar. De zangbodem wordt vervaardigd van hoogwaardig sparrenhout uit het Zuid-Tirolse gebied Val di Fiemme, dezelfde houtsoort uit dezelfde streek, die ook Antonio Stradivari gebruikte voor de bouw van zijn violen.
Faziolivleugels worden gekenmerkt door hun sonoriteit en heldere klank. De mechanieken werken zeer precies en de afwerking is zo goed als vlekkeloos.

In onze studio staat een uitzonderlijk mooie F-212 in perfecte conditie.

http://www.studiokraaikant.be/wp-content/uploads/2018/05/Piano-stuk-zwartwit-640x640.jpg
http://www.studiokraaikant.be/wp-content/uploads/2018/05/IMG_8358-zonder-box.jpg

Over Tom Hermans

Tom Hermans begon zijn muzikale studies in 1988 in de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Heist-op-den-Berg, waar hij pianoles kreeg van Jetty Goeseels.
In 1998 zette hij zijn pianostudies voort in het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen bij Eliane Rodrigues. Hij behaalde er in 2003 zijn Meesterdiploma met grote onderscheiding.

Tom werd tweemaal laureaat van de wedstrijd ‘Cantabile’ en won er tweemaal de E. Durletprijs. In 1998 won hij samen met Stefaan Van den Putte de internationale wedstrijd voor piano vierhandig ‘Zwart-Wit-Vier’ te Heerlen.
In de zomer van 2005 won Lora Zenn (zijn muzikaal project samen met Tom Ceulemans) de muziekwedstrijd ‘Theater Aan Zee’ in Oostende.

Meteen na het behalen van zijn diploma, keerde Tom terug naar zijn alma mater, de Academie in Heist-op-den-Berg. Hij werkt er als pianobegeleider. Dat werk verricht hij intussen ook in het Koninklijk Vlaams Conservatorium Antwerpen en op zelfstandige basis. Daarnaast is hij ook actief als solist en kamermusicus. In Studio Kraaikant, zijn muziekruimte thuis, maakt Tom klassieke opnames, organiseert hij concerten, doet hij repetities en geeft hij privélessen. (www.studiokraaikant.be) Tom heeft al twee solo-cd’s uitgebracht en hij wordt regelmatig gespeeld op radio Klara. De cd’s zijn te koop bij Tom zelf, in Fnac, op Bol.com en op alle digitale media zoals iTunes en Spotify.

www.tomhermanspianist.be

© 2017 Copyright by Dries Van Goidsenhoven